Mar 29, 2016

Tabur or terabur?




Aku sekarang ni da berjinak jinak sakan dengan hiking..hampir every weekend aku akan pergi berhiking ! Bukit tabur memang mencanak jugak la mula-mula nak naik tuh...nasib baik sebelum tuh aku da ready physical and mental ... hahaha...kalau tak boleh collapse aku tengah tengah tuh.....Aku naik Bukit Tabur East ..

Pakcik aku cakap tabur ni ade 3 spot 1)Tabur East 2)Tabur West 3)Tabur Extreame .. Aku baru jelajah satu je..yang lagi dua tua tak try lagi,sbb setiap kali diowg pergi naik Tabur aku ade hal...tak dapat nak nolong aihh.... 

Naik tuh dalam 2 jam jugak lah..tak ingat la naik pukol bape...sebenarnye berapa lama tuh depend pada kau je sebenarnye ...yela banyak kau stop dok berselfie or berwefie memang lame la kau kat situ....

View dia aku boleh bagi 10 star! seriously lawah ...kat atas tuh kau boleh tengok view empangan pokok2 peerhhh lawah.... nak spot yang cantik...kau kena panjat batu batu agak tinggi la...aku prefer better kau pergi dengan orang da berpengalaman....sebab takut jugak la...yela...kita bukan mintak bukan bukan jadi...track dia xde la bahaya..tapi time nak panjat batu batu tuh... macam ikut pengalaman aku ..naik tuh aku tak de masalah..tapi bila turun tuh..aku tak tahu nak pijak mana...hahhaa,.salah pijak ..jatuh ke gaung la aku..HAHAHA! 

Nah aku belanje few picture kat sane :)